Close

Wie zijn wij?

Wij zijn Geja en Ted Bergholtz. Samen met onze drie kinderen (16, 14 en 12 jaar) en Berners Eef en Emma wonen wij in Vianen (Ut), in het midden van het land. Sinds 2013 hebben wij ons hart verloren aan de Berner sennenhond en in 2022 hebben wij de kennelnaam ‘Van de Bernerliefjes’ aangevraagd en toegekend gekregen.

 

Het was dus 2013 toen Jip, een prachtige Berner reu, bij ons kwam wonen. Met de fokker van Jip, Martin en Caroline (Van het Bartholomeushuis) hielden wij goed contact. Toen Jip overleed, liet hij een grote leegte achter. 

'Van de Bernerliefjes': hoe het begon

Al snel na zijn overlijden kwam Madelief bij ons wonen (aug 2020). Een prachtige en lieve Berner sennenhond, want ‘eens een Berner, altijd een Berner’. Inmiddels was het contact met Martin en Caroline versterkt en hadden wij de grote wens om, onder hun begeleiding, een nestje van Madelief te krijgen. Helaas bleek zij na een jaar toch niet fokgeschikt. Ondertussen was Eef al bij ons komen wonen en wilden we onze fokplannen met haar doorzetten. 

Maddie is begin 2021 overleden. In ons logo hebben wij madeliefjes laten verwerken, omdat onze wens om Berner sennenhonden te gaan fokken, dankzij haar serieus is geworden.

Eef groeide op tot een prachtige, gezonde teef. We waren zo gewend aan twee Berners, dat we in juli 2022 ook Emma in ons huis verwelkomden. Met deze twee dames in huis, is het nooit saai!


In 2022 hebben wij onze kennelnaam aangevraagd en is de stap naar het eerste nestje ‘Van de Bernerliefjes’ gezet.

Waar wij ons bij het fokken van een Berner Sennenhond op willen richten

Wij willen ons graag inzetten om dit mooie ras in stand te houden en te verbeteren waar mogelijk. Daarom letten wij bij het uitzoeken van de fokcombinaties op gezondheid, karakter en uiterlijk. Af en toe hopen wij een nestje van onze Berners te krijgen, waarvan wij zelf ook een pup aanhouden. Natuurlijk houden wij graag contact met de pupkopers.

Interesse in een Berner sennenhond en benieuwd hoe wij te werk gaan? Klik op de link hieronder:

Cursussen:

* Basiscursus Fokken en Houden van Honden (Raad van Beheer, 2022)

* Meerdere gehoorzaamheidscursussen (Puppy, Basis, Vervolg, Combi) bij de hondenschool

 

Van de Bernerliefjes

v.l.n.r.: Geja, Eef, Ted en Emma