Close

Onze visie en werkwijze

Bij het fokken letten wij op gezondheid, karakter en uiterlijk van de hond. Dit betekent dat wij alleen fokken met honden met stamboom, die HD-vrij en ED-vrij zijn. Tevens vindt er DNA-onderzoek plaats. 


De raskeuring c.q. fokgeschiktheidskeuring van de Berner Sennen verenigingen VBSH en NBSV zijn bedoeld om het exterieur en karakter van de hond te toetsen aan de rasstandaard. Wij fokken alleen met honden die door de keurmeester geschikt zijn bevonden. Een nestje ‘Van de Bernerliefjes’ is dus zo zorgvuldig mogelijk onderbouwd!


Ondanks onze zorgvuldige aanpak, is er geen garantie dat pups geen ziektes ontwikkelen. Naast een genetische component is er namelijk ook een epigenetische component bij het ontstaan van ziektes. Omgevingsinvloeden (leefomgeving, mate van beweging, voeding etc.) spelen hierbij ook een grote rol.

Persoonlijk contact met pupkopers

Bij interesse in een pup, hebben wij graag eerst een persoonlijk gesprek. Daarin vertellen wij over onszelf, maar zijn wij ook benieuwd naar u. Wij vragen naar uw woonsituatie, gezinssamenstelling, werk, andere huisdieren etc.. Op deze manier hopen wij voor elke pup een ‘gouden mandje’ te vinden.

Met pupkopers houden wij graag contact en wij zijn natuurlijk beschikbaar voor alle vragen.

fokker Berner