Close

Onze visie en werkwijze

Bij het fokken letten wij op gezondheid, karakter en uiterlijk van de hond. Dit betekent dat wij alleen fokken met honden met stamboom, die HD-vrij en ED-vrij zijn. Tevens vindt er DNA-onderzoek plaats. 


De raskeuring c.q. fokgeschiktheidskeuring van de Berner Sennen verenigingen VBSH en NBSV zijn bedoeld om het exterieur en karakter van de hond te toetsen aan de rasstandaard. Wij fokken alleen met honden die door de keurmeester geschikt zijn bevonden. Een nestje ‘Van de Bernerliefjes’ is dus zo zorgvuldig mogelijk onderbouwd!


Ondanks onze zorgvuldige aanpak, is er geen garantie dat pups geen ziektes ontwikkelen. Naast een genetische component is er namelijk ook een epigenetische component bij het ontstaan van ziektes. Omgevingsinvloeden (leefomgeving, mate van beweging, voeding etc.) spelen hierbij ook een grote rol.

Persoonlijk contact met pupkopers

Bij interesse in een pup, hebben wij graag eerst een persoonlijk gesprek. Daarin vertellen wij over onszelf, maar zijn wij ook benieuwd naar u. Wij vragen naar uw woonsituatie, gezinssamenstelling, werk, andere huisdieren etc.. Op deze manier hopen wij voor elke pup een ‘gouden mandje’ te vinden.

Met pupkopers houden wij graag contact en wij zijn natuurlijk beschikbaar voor alle vragen.

Voeding

Voeding heeft een grote invloed op de gezondheid van een hond. Met name de darmflora speelt hierbij ook een grote rol. Wij voeren onze honden in hun eerste jaar vers vlees (kvv), aangevuld met verse groenten en visolie. Daarna combineren we het vlees met een geperste brok van Darf. 


De pups die bij ons geboren worden, krijgen na zo’n 4 weken hun eerste vleesmaaltijd. Bij een kennismaking vertellen wij jullie graag alles hierover. In ons informatiedocument dat pupkopers van ons krijgen, staat ook alles uitgelegd. Zo kan deze leefstijl makkelijk voortgezet worden. 

fokker Berner
Op de eerste dag dat het vlees wordt aangeboden, wordt het met een klein beetje geitenmelk aangelengd